Nina Bouraouis:Om lycka»Man väljer inte att älska en flicka. Det är våldsamt. Det är instinkten. Det är huden som talar. Det är blodet som uttrycker sig. Jag har inte valt att älska Diane. Det är en fysisk lag. Det är en dragningskraft. Det är som Månen och Solen. Det är som stenen i vattnet.Det är som sommaren och snön.Det är naturhistorien. Det stannar kvar länge i kroppen. Det är oförglömligt. Det är ett rikt liv. Jag älskar Diane, jag är miljardär.»

Med sina korta, starkt känsloladdade meningar beskriver Bouraoui inkännande den passionerade kärlekens våldsamhet, sällhet och vånda. Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui, född 1967, räknas som en av Frankrikes mest betydande författare av idag. För Mina onda tankar belönades hon 2005 med det prestigefyllda Prix Renaudot.

Av Nina Bouraoui har förlaget tidigare utgivit Pojkflickan, Dockan Bella, Mina onda tankar, Innan männen, Kärlekens geografi, Våra kyssar är avsked, Enstörig och Standard.

Boktitel:  Om lycka (originaltitel: La vie heureuse)
Författare: Nina Bouraoui
Översättare: uppgift saknas
Bokförlag: Elisabeth Grate
Nina Bouraoui
Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui, född 1967, räknas som en av Frankrikes mest betydande författare av idag. För Mina onda tankar belönades Nina Bouraoui 2005 med det prestigefyllda Prix Renaudot.

Etiketter: