Nyinsatt författarträff onsdag 28/9 kl.17.30: Den tyske författaren Eugen Ruge berättar om sin roman Den tid då ljuset avtar

Länk till Hedengrens webbshop

Författarträff onsdag den 28 september kl. 17.30

 

Den tyske författaren Eugen Ruge samtalar med journalisten Mats Almegård om sin roman Den tid då ljuset avtar (i rosad översättning av Aimée Delbanc).  Samtalet sker på engelska. 

Författaren har tilldelats prestigefulla Deutscher Buchpreis och Alfred Döblin-priset för sin roman.

Ett evenemang i samarbete mellan Hedengrens bokhandel och Goethe-institutet.


Fri entré, men köp gärna en bok, eller fler.

Välkomna!


Oktober 1989. Wilhelm Umnitzer har samlat familjen för att fira sin 90-årsdag. Wilhelm, den oförtröttlige socialisten som tillsammans med hustrun Charlotte flydde till Mexiko i slutet av 40-talet men senare återvände för att hjälpa till med skapandet av DDR.

September 2001. Alexander Umnitzer har diagnosticerats med obotlig cancer. Han bestämmer sig för att lämna Tyskland och resa till Mexiko, landet där hans farföräldrar levde som flyktingar ett halvsekel tidigare. Kvar blir hans senile fader Kurt, historikern som en gång i tiden var en hängiven anhängare av de socialistiska idéerna, innan tio år i Stalins Gulag fick honom att tvivla.

Genom tre generationer får läsaren under 50 år följa familjen Umnitzers liv, i en storslagen krönika fylld av humor och allvar, kärlek och hat, glädje och sorg. Boktitel:  Den tid då ljuset avtar (originaltitel: In Zeiten des abnehmenden Lichts)
Författare: Eugen Ruge
Översättare: Aimée Delblanc
Bokförlag: Nilsson förlag


Eugen Ruge är författare, regissör och översättare (från ryska).
Eugen Ruge föddes 24 juni 1954 i Sosva, Sverdlovsk oblast, Sovjetunionen. Hans far, som var historiker från Östtyskland, hade blivit deporterad till Sibirien men då Eugen var två år flyttade familjen tillbaka till Östberlin. Han studerade matematik vid Humboldt-universitetet och arbetade under några år som forskningsassistent vid DDR:s vetenskapsakademi. 1986 inledde han sin karriär som författare med att skriva manus till dokumentärfilmer och 1988 flyttade han till Västberlin. Romandebuten kom 2011 med In Zeiten des abnehmenden Lichts (Den tid då ljuset avtar), som vann både Deutscher Buchpreis och Alfred Döblin-priset.

Etiketter: