Robert Seethaler: Ett helt liv

Länk till Hedengrens webbshop
Förlagstext:

När Andreas Egger kommer till byn som blir hans liv är han fyra år. Han växer upp och blir dräng, han är med och bygger en linbana till dalen. En av de första i alperna. Med den kommer inte bara strömmen till dalen, utan också Maria, hans stora kärlek som han lika plötsligt förlorar. Först många år senare när han börjar sin sista vandring, kommer hon till honom igen. En enkel och mycket berörande berättelse. 

Ett helt liv har redan översatts till 13  språk och låg i över ett år på Spiegels bästsäljarlista, som den också toppade i veckor 2014.

Seethalers roman Ett helt liv låg på den korta listan för det prestigefulla Bookerpriset i år. Vann priset i den skönlitterära klassen gjorde författaren Han Kang med sin roman The Vegetarian).

Robert Seethaler
Foto: Hanser Literaturverlag
Boktitel: Ett helt liv (originaltitel: Ein ganzes Leben)
Författare:
Robert Seethaler
Översättare
: Jörn Lindskog
Bokförlag: Thorén & Lindskog


Robert Seethaler är född och uppvuxen i Österrike, där han också utbildade sig till skådespelare. Idag bor och arbetar han i Berlin. ETT HELT LIV är Robert Seethalers femte roman, och hans första på det renommerade förlaget Hanser; där författare som nobelpristagarna Herta Müller, Tomas Tranströmer och Patrick Modian har sin hemvist i Tyskland.

Etiketter: