Vi har nya numret av Grönköpings veckoblad (nr 3 2016) i lager

Grönköpings Veckoblad nr 3 2016

Ur innehållet:


Grönköpings Sparbank skakas i sina grundvalar, sedan sparbanksdirektören Jules Vedbom hastigt avskedats. Bankstyrelsens ordförande, godsägare Justus Brylén på Brylunda, har framlagt den ena förklaringen bättre än den andra till avträdet.

Först hänvisade han till att bankaktierna inte hade stigit tillräckligt, sedan till en insideraffär med aktierna i Brylunda Svineri AB. Den rätta förklaringen torde dock vara att sparbanksdirektören vunnit över sin ordförande i priffe.
Samtidigt har en svindel uppdagats i banken, närmare bestämt resterna av en julskinka som bankdirektörens fru hade lagt i bankvalvet, eftersom det saknades is i hemmets isskåp.
Inga skelett!
Grönköpings mer bemärkta invånare har inga bostadsskelett i sina garderober - det visar Veckobladets granskning. Stadsrådet Joel Eriksson (S) och hela S-toppen bor i bostadsföreningen Proletären, ett ståtligt sekelskifteshus som de köpt av kommunen. Riksdagsman Krökén har sitt hemman plus en stuga på Skansen under riksmötena samt sitt ”motionsrum” i riksdagshuset.
Reservlöjtnanten Napoleon Johnsson har dock fått en hemlig lägenhet från Bataljonsveterinärernas bostadsstiftelse Hälsporren, men detta är helt motiverat av beredskapsskäl. Förre förrädaren Hildor Peterzohn disponerar ofta polisfinkan, men dit finns ingen kö att gå förbi.
Bra studenter!
Läspehögskolans studenter är latare och okunnigare än björnen Baloo, hävdar kulturdoktor Stig Berglund (som tog studenten i Hjo). Högskolans rektor Ludvig Hagwald har undersökt saken och kan meddela, att allt är väl: samtliga fem studenter som svarade på enkäten hade hört talas om Gustav Vasa, Strindberg och Albert Einstein och var duktiga på att söka kunskap på Wikipedia.
Facebookmissbrukare kan numera söka hjälp hos stadens sociopsykolog Frida Pjälterud-Glad. Kön till behandling är visserligen lång, men fru Pjälterud- Glad uppdaterar sin Facebooksida med goda terapiråd flera gånger om dagen.
Får barn vinna?
Grönköpings experter har delade meningar i frågan om barn får vinna i tävlingar. Visst ska de få det, menar tränaren för idrottsklubbens pojklag och framhåller, att hela idrotten går ut på att vinna. Stadsläkaren Salvén tycker tvärtom att man gott kan sluta att räkna målen också i seniorfotbollen. Då skulle både publik och kommentatorer slippa att hetsa upp sig!
En lånebubbla hotar Folk- & stadsbiblioteket: Alla populära kriminalromaner är utlånade, och besökarna måste hänvisas till lyrikhyllan och snurrkarusellen med seriösa romaner. Den litterära demokratin är hotad, om biblioteket inte får högre anslag, säger biblioteksassistenten Lillemor Puntén.

med mera...

Etiketter: