Peter Pomerantsev: Ingenting är sant och allting är omöjligt. Det nya Rysslands surrealistiska själ

Länk till Hedengrens webbshop

Förlagstext:

När den brittiska producenten Peter Pomerantsev kastar sig in i den växande ryska TV-industrin, får han möjlighet att syna det korrupta landet in i minsta skrymsle och skitigaste vrå. Han släpps in i rökiga mötesrum och får träffa de propagandaguruer som styr det ryska mediemaskineriet, han besöker serbiska maffiastäder och de fina salonger där Londons och USA:s internationella ekonomiska elit befinner sig. 


Till en början låter han sig svepas med in i denna spännande värld av nya pengar och ny makt, lockad av de många festerna och de spektakulära personligheter vi får möta i hans essäer professionella lönnmördare med konstnärssjälar, suicidala supermodeller och Hells Angels-medlemmar som ser sig som heliga krigare. Alltmedan Putins regim blir mer och mer aggressiv, dras Peter Pomerantsev djupare in i ett system som snart ska visa sig från sin värsta sida. 

Ingenting är sant och allting är möjligt är en blandning av reportage och memoar där vi får följa Peter Pomerantsev i hans försök att navigera i den dokusåpa som är Ryssland. Ett land som enligt Peter Pomerantsev är en form av postmodern diktatur, som använder ett demokratiskt språkbruk och demokratiska institutioner för att tillskansa sig mer makt och resa sig mot väst.

Boktitel: Ingenting är sant och allting är omöjligt. Det nya Rysslands surrealistiska själ  (originaltitel:
Nothing is True and Everything Is Possible)
Författare: Peter Pomerantsev 
Översättare: Helan Hansson, Djordje Zarkovic
Bokförlag: Ordfront förlag

Peter Pomerantsev, född 1977 i Sovjetunionen, är en brittisk journalist, teveproducent och författare. Ingenting är sant och allting är omöjligt är Pomerantsevs första bok. Den har blivit nominerad till bland annat The Guardians debutantpris och Puushkin Houses pris för bästa ryska bok 2015.

Etiketter: