Kristina Eriksson: Baka i långpanna - från kärleksmums till chokladpavlova

Länk till Hedengrens webbshop
Förlagstext:

Det är roligt att baka i långpanna! Det känns generöst och är ett praktiskt och smidigt sätt att baka till många.

Det här är en bok fylld av söta bakverk som man kan göra i en långpanna. Några av de 50 recepten är klassiker som kärleksmums, morotsrutor och citronrutor, men ofta gjorda med en ny twist. De flesta recepten är helt nya. Ibland är de baserade på gamla hederliga smaker som kanel, kardemumma, jordgubb, bittermandel och choklad, men här finns också smaksättningar och ingredienser som smördeg, nutella, marshmallowfluff, flädersaft, Philadelphiaost, kokoschips och pekannötter.

Exempel på recept i boken är Brownies med jordnötskola och mjölkchokladganache, Hallon- och rabarberrutor med mandelsmultäcke, Äppelbullar med kokostäcke, Kalljästa hallonsnurror i långpanna, Smördegsflarn med hasselnötscrème och nektariner, Skurna chocolate chip cookies med cashewnötter, Cheesecakerutor med dulce de leche och chokladtäcke, Chokladrutor med smörkräm och chokladcrisp, Mandeltårta med vit chokladmousse, Godaste plommonrutorna med vit choklad och kardemumma, Blåbärsrutor med Philadelphia- och citronfyllning, Citronrutor de luxe, Godaste kärleksmumsen, Sockriga kanelrutor, Ljuvliga hasselnötsrutor med nougat, Äppel- och lingonrutor med mandelmassa, Nutella- och jordgubbsrutor, Morotsrutor med fläderfrosting, Chokladpavlova med chokladkräm och björnbär, Vit kladdkaka med Philadelphia- och gräddfrosting och hallon, Cinnamon buns med frosting i långpanna.

Boktitel: Baka i långpanna - från kärleksmums till chokladpavlova
Författare: Kristina Eriksson
Fotograf: Anna Clarén
Bokförlag: Semic

Kristina Eriksson

Kristina Eriksson har frilansat som matskribent i nästan 10 år. Hon är utbildad hushållslärare. Idag samarbetar hon med tidningar som Buffé, Aftonbladet, Laga Lätt, Året Runt, Laura och Göteborgsposten.
Kristina Eriksson är sedan starten matkreatör på Viktklubb.se, Aftonbladets viktminskningstjänst på nätet. Hon har tidigare gett ut Snabbt & Smalt, Maten är klar, Smala kökets stora kokbok och Härliga pajer, samt 3 böcker på annat förlag.

Etiketter: