Karin Berglund: Det var en gång en trädgård

Länk till Hedengrens webbshop
Förlagstext:

Karin Berglund, författare, fotograf och trädgårdspersonlighet, berättar om sitt liv i trädgården. Om människor hon mött, böcker som inspirerat, trädgårdar som gjort intryck, om dofterna och färgerna, älsklingsbilderna i konsthistorien och om trädgården och odlingen som grunden och förutsättningen för hopp och liv.

”En bra trädgård är som en lyckad fest. Där finns allt. Skönheten, dofterna, överdådet, lyxen, minnena, myterna. Ingredienserna kan vara desamma, men hur helheten blir beror på dess människa”, konstaterar Karin Berglund i sitt förord. Hon berättar om vandringar genom syriska öknar där hon ser de röda anemonerna nästan studsa ur marken, och tar med läsaren in i möten med några av 1900-talets stora svenska och engelska trädgårdskännare.

Författaren och filmaren Derek Jarmans trädgård på en stenig strand i skuggan av ett kärnkraftverk i södra England är en av hennes stora inspirationskällor. Varje växt han planterade riskerade att när som helst fällas till marken av vinden och saltet från havet. Hans trädgård handlade om hopp, om liv som på trots. ”Kanske är det mötet med honom som betytt mest för min föreställning om vad en trädgård kan vara.”


Boktitel: Det var en gång en trädgård
Författare: Karin Berglund
Bokförlag: Wahlström & Widstrand
Karin Berglund är verksam som journalist, författare och fotograf.
År 2001 erhöll hon Linnépriset.
Karin Berglund är bosatt i Mölndal och verksam som journalist, författare och fotograf. Hon är en av de främsta inom sitt område och har bland annat givit ut Bonniers stora bok om Din trädgård, Jag tänker på Linné han som såg allt, Lust och fägring, Med fingrarna i jorden och Samtal i trädgården . År 2001 erhöll hon Linnépriset. - See more at: http://www.wwd.se/bocker/tradgard/d/det-var-en-gang-en-tradgard/#sthash.ZPwpGmG2.dpuf



Etiketter: