Dan Jönsson: Mister Olof. En spökhistoria

Länk till Hedengrens webbshop
Förlagstext:

Anders Sander är på flykt från sprit- och drogfesterna i 80-talets Lund. Han tar plats som volontär på en kaffeplantage i det sönderfallande Nicaragua, och river sin returbiljett. Omskakande rykten säger att Olof Palme är vid liv, i grannbyn, engagerad i den socialistiska kampen. Trettio år senare är allting annorlunda. Anders är åter i Sverige, ensamstående pappa till två adopterade nicaraguanska flickor. I mötet med sin gamla kärlek och revolutionskamrat Eli kommer historien ikapp – han tvingas till att betala sin frihet med blod. 

”Mister Olof” är en mångbottnad litterär fantasi om Sverige efter Palmemordet, en berättelse om det svenska världssamvetets högmod och fall, om solidaritet och svek. 

Boktitel: Mister Olof. En spökhistoria
Författare: Dan Jönsson
Bokförlag:10Tal Bok

Dan Jönsson
Foto: Charles Ludvig

Dan Jönsson är författare, kulturjournalist och kritiker. ”Mister Olof” är hans första roman. Han har tidigare givit ut essäböckerna ”Estetisk rensning” – om tio konstskandaler i 00-talets Sverige, 2012, och ”Kontinentaldrift” – om de nya murarnas Europa efter finanskrisen, 2014, båda på 10TAL Bok, samt ”Ingenmansland” på annat förlag, 2012.

Etiketter: