Freudenthal Föreslår v. 8 REASPECIAL

Så var det åter dags för årets stora Hedengrensrea. Vi har valt och funderat och plockat och nu är det dags! Imorgon kl. 07.00 slår vi upp dörrarna! På det berömda nätet kan ni titta på de svenska reatitlarna här och de engelska titlarna här.

Med tanke på rean så kommer veckans Freudenthal Föreslår att uteslutande bestå av titlar ur reasortimentet.
Titlarna har som vanligt valts med tanke på mina ämnesansvar och med en önskan att lyfta utmärkta ting något utanför allfartsvägarna. Först ut är:

"Augustine and the Jews" av Paula Fredriksen. En rejäl genomgång av Augustinus som person i allmänhet och hans relation till judarna i synnerhet. Intressant och välskrivet

"Does Santa exist?" av Eric Kaplan använder sig av vår käre vän jultomten för att belysa centrala filosofiska spörsmål. Roligt och givande


"Introduction to the Qur'an" av M.A. Draz är nödvändig i dessa tiderJeffrey D. Sachs "The Price of Civilization" tar itu med det rådande ekonomiska klimatet i världen och kommer med förslag och tankar om hur det kan fungera bättre.

"Martian Time-Slip" av Philip K. Dick är en intressant roman om tidsuppfattning och ensamhet. Om man aldrig läst den utmärkte Dick så kan man absolut börja med denna.
"Swansong 1945" av Walter Kempowski skall väl egentligen läsas på tyska, men läs den i alla fall. Kempowski använder sig av en collageteknik för att skildra fyra dagar i april och maj 1945 och därigenom skapa ögonblicksbilder av krigsslutet i Europa 1945"Joseph´s Bones" av Jerome Segal är en ny läsning av bibeln. Segal menar att man kan se hela bibeln som ett dokument som skildrar mänsklighetens långsamma uppfostran av gud.

"The Perfect Theory" är Pedro G. Ferreiras lovsång till relativitetsteorin.


"Ancillary Justice" av Ann Leckie har jag redan föreslagit i ett tidigare Freudenthal Föreslår, men nu finns den på rean! Köp å läs!


"The Autistic Brain" av Temple Grandin skildrar autism inifrån på ett synnerligen intressant sätt.

Och om ni saknar länkar till webshoppen så är det med flit! Rean sker på plats!
Hedengrens, Stureplan, Stockholm, Världen
Välkomna!

Alexander Freudenthal

Etiketter: