Roland Barthes: Kärlekens samtal

Länk till Hedengrens webshop
Förlagstext om boken:

Den utökade versionen för första gången på svenska.

Vi firar Roland Barthes 100 år med Kärlekens samtal, en revolutionerande bok när den utkom och fortfarande en av de mest intellektuellt omtumlande och märkligaste texterna bland 1900-talets klassiker.
I en rad korta, intensiva texter talar Barthes - som en älskande - om och för kärleken och hur den manifesterar sig i språket. I mötet, väntan, bekräftelsen, omfamningen, hänryckningen, förvirringen, ängslan, svartsjukan, grälet, förståelsen, ömheten. I dialoger med allt från kanoniska storheter som Freud, Goethe, Platon, Nietzsche och Proust, till zenmystiker, reflekterar Barthes över det ämne som få stora filosofer vågat sig på men som vi alla innerst inne vill läsa om.

För första gången presenteras Kärlekens samtal [Fragments d'un discours amoureux, 1977] på svenska med de tjugo ytterligare fragment från Barthes föreläsningar vid tiden för verkets tillkomst - hela sextio extra sidor - som numera ingår i standardutgåvorna. I svensk översättning av Leif Janzon och med ett nyskrivet förord av Carin Franzén, litteraturvetare och professor i språk och kultur med inriktning mot litteraturteori.


Boktitel: Kärlekens samtal (originaltitel: Fragments d'un discours amoureux)
Författare: Roland Barthes
 
Översättare:  Leif Janzon
Bokförlag:Modernista

Roland Barthes (1915-1980)
ROLAND BARTHES [19151980] var en fransk filosof och litteraturteoretiker. En av historiens mest berömda och originella kritiker, med stort inflytande över framväxten av teorier som strukturalism, poststrukturalism och semiotik. Till hans viktigaste verk hör även Litteraturens nollpunkt och Mytologier.

Etiketter: