Freudenthal Föreslår v.5

Och så var det åter tisdag och dags för ett nytt Freudenthal Föreslår. Hoppas att ni alla läser och funderar mycket. Om ni funderar över urvalet i Freudenthal Föreslår, så har det att göra med mina ansvarsområden här på Hedengrens. I dagsläget är jag ansvarig för: History, Science, Philosophy/History of Ideas, Religion/Mythology, Business, Psychology, Tyska böcker, Science Fiction, Fantasy och Urban Fantasy... Så nu vet ni det.

Den här veckan vill jag gärna slå ett slag för:

Länk till Webshoppen
Dave Hutchinsons "Europe in Autumn" är en obehagligt trolig framtidsvision om ett Europa splittrat i en mängd småstater. Romanen kretsar kring en samling kurirer som hyllar Schengenavtalet och därigenom anser att information skall vara fri.

Boken har fått den likafullt utmärkta uppföljaren "Europe at Midnight"
Länk till Webshoppen
"Jesus and Brian" samlar de flesta föreläsningarna från 2014 års konferens med samma namn. Det är ett nöje att läsa vad framstående akademiker inom Jesusforskningen, nya testamentet och antikens historia kan få ut av Monty Pythons klassiska film. Ett nytt och bra grepp för att närma sig den historiske Jesus.
Länk till Webshoppen
En ny roman av den alternativa och udda historieskrivningens mästare Tim Powers är alltid något att se fram emot. Denna gång handlar det om mörka ockulta hemligheter från 20-talets Hollywood.


Rudolf Valentino och det övernaturliga... Vad mer kan man önska sig?Länk till Webshoppen
Joseph Rykwert är en lysande arkitekturhistoriker som verkligen förtjänar att bli läst utanför sitt gebit. Mitt förslag är att man börjar med "On Adam's House in Paradise". Rykwert går igenom vår uppfattning om "urhyddan" från grekerna fram till idag. Hur tänker vi oss att våra förfäder bott, och vad betyder det för vår idé om hus och boende? LÄS!
Länk till Webshoppen
Med tanke på den Arabiska våren och allt som händer i Syrien med omnejd så rekommenderas varmt Michael Walzers "The Paradox of Liberation". Walzer undersöker initierat fenomenet att sekulära uppror så ofta följs av religiösa motrevolutioner.

Länk till Webshoppen
Steven Brust är en minor classic inom fantasy-litteraturen. Med sin serie om lönnmördaren Vlad Taltos har han skapat en synnerligen underhållande antihjälte. Tanken är att verket, när det är klart, skall omfatta 18 volymer. "The Book of Jhereg" samlar de första tre!

Det är en bra början.Åsså hörs vi om en vecka!

Alexander Freudenthal

Etiketter: