Freudenthal Föreslår v. 7

Hoppas att veckan varit bra och att många nya intryck, tankar och idéer har förgyllt er vardag. Som vanligt följer här en salig blandning av böcker från farbror Freudenthal.

Länk till Webshoppen
Den första bok jag sträckläste var Jules Vernes "Till jordens medelpunkt". Jag var väl tio år och hade en lång bilresa att ta itu med. David Whitehouses "Journey to the Centre of the Earth" tar itu med hur det verkliggen ligger till. Det är lika spännande.


Länk till Webshoppen
En av mina favoritfilosofer är Lezek Kolakowski. Han är underbart omväxlande och sympatiskt inkonsekvent. En bra inkörsport är samlingen "Is God Happy?", om man nu inte kan läsa polska vill säga.


Länk till Webshoppen
En annan gigant är sociologen och filosofen Zygmunt Bauman. I "Of God and Man" diskuterar han tillsammans med Stanislaw Obirek om religionen och andlighetens plats i det moderna samhället.


Länk till Webshoppen
Vi kan för lite om religion. Det är viktigt att vi försöker att förstå hur människor tänker och tror om vi någonsin skall kunna förbättra våra relationer till dem. Om man verkligen vill skaffa sig kunskap så är ett av de bästa sätten att läsa de olika religionernas originaltexter. I "The Norton Anthology of World Religions" får man två tjocka band som gör just det, och med goda kommentarer dessutom. Anbefalles!Länk till Webshoppen
I serien moderna science-fiction klassiker har turen kommit till Alastair Reynolds utmärkta "Revelation Space". Spännande, välskrivet och dessutom följt av två ytterligare delar. Det är bara att börja läsa.
Länk till Webshoppen
Ben Aaronovitchs serie om Londonpolisen och magikern Peter Grant är en underhållande blandning av deckare och övernaturliga företeelser. Genom hela serien spelar de olika floder och vattendrag som flyter genom London, och de flodandar som styr dem, en central roll. Första boken heter följaktligen "Rivers of London"
Onsdag 24/2 kl. 07.00 brakar Hedengrens stora BOKREA igång... Återkommer då!

Alexander Freudenthal

Etiketter: