Freudenthal Föreslår v. 6

Ny vecka, nya förslag.
Det är kanske självklart, men hur roliga mina tips än är så är det betydligt mer intressant att diskutera och utforska böckerna IRL. Så läs, begrunda och kom ner till oss på Hedengrens för en djupdykning i intryck och ideér.

Länk till Webshoppen
Först ut är Michael Satlows "How the Bible Became Holy". Var bibeln någonsin en helig bok? När blev den det i så fall? Vad kan bibelns helighetshistoria säga oss om våra religioners utveckling? Rafflande läsning... om man gillar sånt...och det gör man ju.

Länk till Webshoppen
Philip K. Dicks "The Man in the High Castle" blev nyligen tv-serie. Romanen är en klassiker inom genren alternativ historia. Boken utspelar sig i ett alternativt amerikanskt 60-tal som präglas av att nazisterna vann kriget. Läs!


Länk till Webshoppen
Jerry Yulsmans "Elleander Morning" behandlar samma problematik från ett annat håll. Hitler dör i första världskriget, och världen blir sig inte lik... Eller blir den?Länk till Webshoppen
Har ni inte läst Randall Munros "Thing Explainer" så gör det! Med ett synnerligen enkelt språk förklarar han hur saker och ting fungerar, vilket gör att vi kan se saker på nya sätt och börja tänka igen.


Länk till Webshoppen
En tysk barnbok om en mus som bygger flygplan och lär sig flyga dem. Dessutom synnerligen vackert illustrerad! Kan det bli bättre?För att ytterligare locka ned er till Hedengrens avslutas veckans Freudenthal Föreslår med en liten bild på tyska skåpet fullspäckat med fina utgåvor från Fischer Verlag


 
bis nächste Woche,

Alexander Freudenthal

Etiketter: