Freudenthal Föreslår v. 4

Hjärtligt välkomna till Freudenthal Föreslår!
Förhoppningsvis kommer dessa inlägg att dyka upp en gång i veckan.

Länk till Webshoppen
Gemsigns är en synnerligen intressant och spännande sci-fi-roman som utspelar i en inte alltför avlägsen framtid. Saulter skriver medryckande och tar upp frågeställningar som berör.
Hur hanterar vi vårt extrema it-behov?.
Vad gör allt detta surfande och Facebook:ande med våra hjärnor?

 Gemsigns är Stephanie Saulters debut och följs av ytterligare två delar.


Länk till Webshoppen
Sherry Turkle har gjort sig ett namn som en av de främsta utforskarna av det moderna IT-samhället. I sin nya bok "Reclaiming Conversation" undersöker
Turkle hur mobiltelefonanvändandet har påverkat vår förmåga till samtal.

Snarare än att endast "ge sig på" mobilanvändandet är boken också ett försvarstal för konversationskonsten.Länk till Webshoppen
Om ni inte läst Ann Leckies "Ancillary Justice" så är det hög tid att göra det! Leckies debut fick alla de stora science fiction-priserna när den kom ut.

Att den dessutom vrider och vänder på genusbegrepp samtidigt som det är klassisk science fiction, med allt vad det innebär gör inte saken sämre.

 Ancillary Justice följs av ytterligare två delar.

 

Länk till Webshoppen
Tillsammans med Tony Judt skrev Timothy Snyder för ett par år sedan den utmärkta "Thinking the Twentieth Century". Studiet av en tyvärr central del av det tjugonde århundradet fördjupar Snyder i sin nya bok "Black Earth, the Holocaust as History and Warning".

Nödvändig läsning!
Länk till Webshoppen
För alla tysktalande och tyskläsande vänner av historia i allmänhet och Joseph Roth i synnerhet rekommenderas varmt Soma Morgensterns porträtt av vännen "Joseph Roths Fluch und Ende". Soma Morgenstern föddes i Galizien och flydde Nazi-tyskland för USA.

 Ett bortglömt men angeläget författarskap.Länk till Webshoppen
A.L. Kennedy har gjort sig känd för sina fina romaner, bl.a "Day" och "The Blue Book". Nu har hon skrivit en science fiction roman som utspelar sig i den brittiska tv-serien Doctor Whos universum.

Roligt och omtumlande och sedvanligt välskrivet!


Ses nästa vecka!

Alexander Freudenthal

Etiketter: