James Martin: Jesus - en resa genom hans liv

Länk till Hedengrens webshop
Förlagstext:

James Martin, jesuitpräst och författare till Söka och finna Gud i allt, bjuder oss med för att uppleva berättelsen om Jesus i evangelierna på ett fullständigt nytt, levande och spännande sätt – och ger läsaren en djupare förståelse av Jesus.
Martin färdas genom evangeliet steg för steg och belyser inte bara de bekanta avsnitten utan även Jesus "dolda år". Detta är ett modigt återberättande av Jesus liv, trogen mot den kristna traditionen samtidigt som den begrundar de delar av skildringen som ofta har gåtts förbi.

Martin kombinerar reseskildring, Jesusbiografi och andlig vägledning i ett och samma grepp. Han återskapar Galileen och Judeen i det första århundradet och för oss in i Jesus liv och avslöjar hur denna man talar också till oss i dag.
Jesus – en resa genom hans liv är en inbjudan att lära känna Jesus så som James Martin har lärt känna honom: som Messias och Frälsare – men också som broder och vän.


"Tanken med den här boken är att alla ska kunna läsa den – både de som just har börjat tänka på Jesus och de som tycker att de har god kännedom om ämnet. Den riktar sig till alla som vill veta något om Jesus, de som har en djupt tro och de som inte har någon tro alls. Men min egen utgångspunkt är att jag är kristen, och jag kommer inte att vara blyg för att tala om min tro. Slutligen kommer jag inte att förutsätta att du har gedigna förkunskaper om evangelierna eller om Jesus liv, men jag tänker förutsätta att du snabbt kan anpassa takten och ’följa mig’, för att citera Jesus...

Jag vill att du ska få möta den Jesus som du kanske redan känner, men på ett nytt sätt. Eller så kanske du inte vet så mycket om Jesus, och då vill jag presentera honom för dig. Framför allt vill jag presentera dig för den Jesus som jag känner och älskar, han som står i centrum för mitt liv.
Att lära känna Jesus har varit en pilgrimsresa."

(James Martin i förordet)

Boktitel:
Jesus - en resa genom hans liv (originaltitel: Jesus - A Pilgrimage)
Författare:
James Martin
Översättare:
Maria Store
Bokförlag:
Libris förlag


Etiketter: