Karl Ove Knausgård: Sjelens Amerika. Tekster 1996-2013

Boken utkommer i svensk översättning av Rebecca Alsberg på Norstedts förlag den 8 oktober i år. 

Förlagstext:

Hvorfor skrive, hvorfor male, hvorfor fotografere? Hvorfor lese, hvorfor se på malerier, hvorfor gå i gallerier? Kan det være for noe annet enn å søke seg inn mot de store spørsmålene? Og hva handler de om, annet enn det lille livet?

Sjelens Amerika er en samling tekster som spenner fra ensomheten i Francesca Woodmans fotografier til hva det egentlig vil si å drite, fra bildet av Jesus Kristus i en brent toast til massakren på Utøya, fra Knut Hamsuns mislykkede mesterverk Mysterier til nåden det kan være å se en død far bli begravet.

Da Karl Ove Knausgård debuterte med romanen Ute av verden i 1998, hadde han allerede publisert artikler, essays og anmeldelser. Det essayistiske har vært en drivende kraft i alt Knausgård skriver: originale tankesprang og inspirerte spekulasjoner om sammenhenger mellom det individuelle og det for alle like, vår egen tid og historisk tid, kunst og ikke-kunst, idioten og det guddommelige.


Boktitel: Sjelens Amerika. Tekster 1996-2013
Författare: Karl Ove Knausgård
Bokförlag: Förlaget Oktober

Karl Ove Knausgård (född 1968)
Foto
: Berit Roald / Scanpix
"I det hele tatt framstår Knausgård som modigere enn i «Min kamp». Det er som om selvbevisstheten har avtatt noe og gjort rom til flere refleksjoner; nå står de der nakne, uten romanens beskyttende lag."
Olav Løkken Reisop i Dagbladet (28 oktober 2013)

Etiketter: